I fredags hade kärleken och jag årsdag. Vi firar detta varje år genom att åka på spa. Det har blivit några spa genom åren. Vi har fastnat för ett lite udda alternativ, nämligen ett spapaket på Hotell Statt i Hässleholm med De Luxe behandling på Hälsooasen.

Klockan 14.00 checkade vi in på Hälsooasen och blev mottagna av en terapeut som visade oss in på behandlingsrummet. Här fick vi byta om för första behandlingen. Två badkar stod färdiga med rykande varmt väldoftande vatten där vi fick krypa ner och känna värmen stråla in i kropparna. Lugnt och skönt i en knapp halvtimme låg vi där och småpratade och tittade ut genom fönstren mot skogen. Sedan knackade det diskret på dörren och det var dags att kliva upp ur badet och gå vidare till nästa behandling. Jag fick en nack- och ryggmassage medan kärleken fick en ansiktsbehandling. Därefter bytte vi plats. När vi båda fått vår massage och ansiktsbehandlingar satt vi i sköna Stokkestolar bredvid varandra medan våra fötter blev insmorda i något smörliknande och inpackade i påsar och så fick vi filtar över oss. Återigen fick vi ligga i lugn och ro och njuta och småprata innan terapeuterna kom in för en avslutande fotmassage.
Dessa 4 behandlingar tog totalt 2 timmar och 20 minuter. På hela tiden var det bara kärleken och jag och terapeuterna. Inga andra gäster. Bara vi. Fullständigt underbart lugnt!

Med avslappnade kroppar begav vi oss in till Hässleholm centrum där vi checkade in på hotell Statt. Där blev vi mottagna med skumpa på rummet och fin choklad. Jag vet inte riktigt varför hotellet bjöd på detta, men fint och gott var det!

Vi gick ut en liten runda i Hässleholm city. Det var massor av folk framför en stor uppbyggd scen och vi var naturligtvis lite undrande till vad det kunde vara på gång. Snart nog fick vi veta det när flickor började skrika hysteriskt och en urstockholmare påannonserade att ”Här kommer andrapristagaren från Idol, ROBIN!!!” Även den där lille André var med, men väckte inte alls sådana känslor som Robin. Han såg fin ut, där han stod och lyste uppe på scenen. Jag gillade Robin och hade honom som favorit i Idol ända fram till finalen. Amanda var helt outstanding och väl förtjänt av vinsten. Med spänd förväntan såg vi nu fram emot att få höra Robin sjunga live. Och nu…. nä… usch så falskt. Det var riktigt illa. Vi gick in på hotellet istället, för det var verkligen illa. Han hade nog otur med medhörningen.

Klockan 19.00 gick vi ner för vår 4-rätters meny. Det blev en fantastiskt krämig hummersoppa. Därefter en bit torsk och haricoverts och därefter oxfilé med morot och potatis. Till efterrätt blev det cheesecaka med pepparkakskross. Så gott, så gott, så gott!!! Vi hade ett dryckespaket till detta med väl anpassade viner.

Nu gick vi tillbaka till rummet med kroppar välbehandlade av spa, mat och dryck. Underbart.

Lördag morgon begav vi oss tillbaka mot Furulund. Vi löste melodikrysset i bilen. Det var jultema och det var ju lite roligt.

Väl hemma igen var det gasen i botten för klockan 14.00 var det dags för den traditionella julfrukosten här på Hedenkulla Gård. Det är mina syskon med familjer som kommer och äter frukost och dricker varm choklad med rom. I vanliga fall är detta klockan 10.00 på morgonen, men i år fick det bli lite senare eftersom vi hade vår spavistelse.

Nästan alla syskonen kom. Lillasyster Linda bor ju i Spanien så hon kom inte. Lillebror Martin med flickvän valde att åka till Thailand och lillebror Thomas’ flickvän Lina var sjuk. Thomas kom utan flickvän/chaufför och det var ju roligt!

Halv 7 på kvällen åkte de sista av syskonen och vi började göra kvällsmat till oss. Det blev Rostas med sallad, pommes och bearnaisesås. Enkelt och gott. Vi åt till Harry Potter och somnade i soffan till samma film någon timme senare. Någonstans har vi förflyttat oss över till våra respektive sängar för där vaknade vi i morse.

Då var det dags för gudstjänst. Ja, för er som känner mig så vet ni att detta är en konstig sak, men dottern konfirmationsläser nu och de skulle ha en sak i kyrkan och det ville jag inte missa! På vägen hem konstaterade hon att jag inte tagit emot nattvarden men att det är ok. Det var ju skönt. Min religiösa åskådning kan vi ta vid ett annat tillfälle för nu är det dags för andra skjutningen i mix stafett skidskytte så jag vill inte skriva mer.

Heja Sverige!