Ännu en julafton har passerat.

Även denna jul var underbar med barn och föräldrar. Även i år hade vi fördelat matlagningen. Svärföräldrarna kom med de godaste köttbullarna. Min bonuspappa hade fixat sillen och Janson. Svärsonen kom med revbenen. Bäste grannen Peter kom med en senap så stark att alla eventuella kärlblockeringar löstes upp… Sen kom det mesta från Konsum, mer eller mindre i detaljer. Gröten kokades i torsdags och årets skinka griljerades med en touch av ingefära. Eftersom jag inte äter griskött kompletterades julbordet med lamm. Vi skulle haft tupp med, men kom på att vi sparar tuppen till måndag, för det fanns mat nog att mätta oss alla ändå…

Vi samlades redan klockan 13.00 då vi även delade ut årets Julrealitybingo. För dig som inte spelat detta kan jag rekommendera det. Så här går det till: Två och två får en bingobricka. Brickan består av 25 rutor med olika påstående. T ex ”Någon spiller” eller ”Kommer Tomten” eller annat som vi tror kommr att hända eller sägas under julaftonen. Om jag säger ”kommer Tomten” får jag inte kryssa på min bricka. Det blev många gapskratt under kvällen av saker folk sa eller gjorde och som passade in på en bricka. Redan under Kallen kom första BINGO! Det var lag Hedenkulla Junior med en son och en dotter som lyckades få bingo och därmed vann en chokladkaka.

Halv 2 satte vi oss till bords. En paus i ätandet blev det till Kalle Anka innan det var dags för glögg och pepparkakor vid halv 5. Plötsligt dök även Tomten upp! Eftersom det var så varmt i år och regnigt kom han i shorts och paraply och paketerna hade han i en skottkärra! Så roligt att Tomten hittade (och tog sig tid) att komma! Tomten delade ut några paketer innan han lämnade oss igen. Strax efter han lämnat kom Kärleken ut från toaletten. Tänk att han missade Tomten i år igen! Det är så himla synd att han alltid blir kass i kistan just när Tomten ska komma! Hoppas han får träffa honom nästa år istället…

Rimmen lästes upp. Vissa lockade till skratt och andra skakade man bara på huvudet åt. Jag tyckte våra rim var jättebra! Kanske inte helt solklara, men bra!

Efter paketerna kom Ris á la maltan på bordet med blåbär och hallon.

Framåt 22 lämnade de vuxna julafton med vars en djupfryst tupp bland julklapparna. Äldsta dottern med sambo och deras katt Sheila sov över hos oss. Sonen sov i soffan och yngsta dottern sov på sin vanliga plats. Fast vi och barnen var förståss uppe flera timmar till medan julaftonen övergick till juldagen.

Idag har vi suttit i soffan mest hela dagen. Varit ute hos hönsen och gosat lite med dem och plockat ägg. Varit i köket och brett en macka och så tillbaka till soffan igen. Kärleken sa imorse, ”Nä, om vi skulle cykla en runda tillsammans idag?” Sen tittade han på mig och sa: ”Fast det blåser nog väldans mycket?” Och så: ”Jag har nog ont i min axel och behöver vila…” Så utan att behöva neka kärleken något har jag haft det lugnt och skönt hela dagen!

Jag är tacksam för ännu en jul med familjen! Jag är tacksam för alla dagar med familjen, men ibland glömmer jag bort det. Då är det tur att det dyker upp dagar som påminner mig om hur lyckligt lottad jag är!

Tack, älskade familj för att ni finns!

Nu ska jag gå och fixa julbordsrester till kvällsmat!