Julen försvann utan snö och egentlig julkänsla. Dock med total njutning av familjeträffarna, så klart!

Nu har även nyåret passerat. Tjolahopp… I fredags firade vi lillenyårsafton, kärleken och jag tillsammans med lilltösen och grabben. Vi klädde upp oss i finaste kläderna, fotsid mörkröd sammetsklänning för mig och en urläcker grå tubtopp med en liten bolerokofta till. Mansfolket var stiliga med slips och tillbehör.

Sen åt vi helstekt oxfilé och hasselbackspotatis. Mmmm så gott det var! Grabben hade gjort sin egen bearnaisesås och den var ovanligt perfekt!

Till efterrätt hade jag gjort créme de Brulé, något jag fullständigt älskar. Det gör även lilltösen. Kärleken tycker inte om, men valde en alternativ efterrätt. Grabben tog upp försvarlig bit, men redan efter någon tugga såg jag att det gick väldans segt för honom. Och är det något som denna efterrätt inte är så är det seg. Jag frågade om han inte gillade den och han sa, artig som han alltid är, att jo, det gjorde han men konsistensen kändes inte så bra. Han slapp naturligtvis. Världen är ju faktiskt uppdelad i två delar älskare av créme de brulé och icke älskare. Och det är ju ok…

Efter den goda maten satt vi och pratade en stund innan det var dags att skicka upp lite raketer. Vi skålade i skumpa och önskade varandra ett Gott Nytt 2012.

Fantastiskt underbart!

På den riktiga nyårsaftonen var tösen på ett håll, grabben på ett annat och vi hos gänget vi brukar fira med. Det var trevligt. Maten var god och kvällen gick fort. Tyvärr serverades kassler och eftersom jag inte äter griskött fick jag hålla tillgodo med sallad och sås. Nu tänker du att det skulle jag ju ha meddelat värdfolket och det har du rätt i, men tyvärr var det inte jag som pratade med dem och det är inte alltid kärleken tänker på att jag inte äter griskött. Men det var lugnt. God sallad, blomkål och broccoli och sen var det ostbricka med flera sorters ostar. Ingen hade några smällare förutom kärleken, förståss så det var ju tur! Men det smälldes ju runt omkring överallt, så det hade inte behövts.

Nyårslöften? Nix. Känns inte nödvändigt. De områden där jag behöver skärpa mig gäller ju faktiskt alltid och inte bara efter nyåret…

Men, jag ska fortsätta tänka miljömedvetet både privat och på arbetet. Äter och handlar ekologiskt/fairtrade. Kostar lite mer, men det är ju faktiskt inte där som vi har de största utgifterna…

Kära bloggläsare. Dig önskar jag ett gott 2012! Tack för att du följer mina vardagstankar!

Puss och kram