Jag har ju berättat att mina vackra hönor började värpa när jag snällt bad om detta. Australorperna kom igång med ett brak och har värpt sedan dess och gör så fortfarande. De är ju bara 4 st, varav 2 värper. De andra är yngre, men bör komma igång vilken dag som helst.

Faverollerna har varit mer trögstartade. Här har vi ca 7 som är gamla nog, men det har bara kommit 1-3 ägg om dagen. Nu har det börjat vända och jag får 5-7 ägg om dagen av dem.

Brahmorna däremot är ju en saga för sig. För det första är de ju väldigt sent könsmogna, de ska vara minst 7-8 månader innan det händer något och dessutom värper de betydligt färre ägg än både Australorpen och Faverollen. Men, nu har även de kommit igång. Jag har 2 vuxna hönor och 4 unghönor som börjat värpa. Sedan har jag 12 andra varav kanske 4 kan tänkas komma igång i februari/mars. Tyvärr är det någon höna som fått för sig att värpa lite här och där dvs inte i redet. Jag har ännu inte lyckats identifiera vem det är.

Men de värper i alla fall! Tjohoo!

Tillägg 6 timmar senare…

Idag hittade jag 2 Brahmaägg i utehagen, 3 under rampen och 4 i redet. Alltså har fler hönor än jag trodde börjat värpa. Känns som läge för en heldag i stallet för att kolla in vad som egentligen händer.

Provade även att sätta in kanintuppen till de övriga tupparna. Inte lyckat så nu är han tillbaka till kaninen igen. Himla synd för han är rasande snygg!