Jag har en morbror som bor i Hjärup. För ett par år sedan skaffade han bin. Han är mycket förtjust i sina bin, en förtjusning vi inte delat. Inte så att vi har något emot bin. Vi har bara ingen kunskap.

Men så har min morbror pratat om det här med att ha bin. Han menar att vi bor perfekt för att ha bin. Han har även erbjudit sig att bli min mentor. Jag har funderat något år, men inte kommit längre till en 5-10 minuters tanke innan livet rusat vidare och så har det gått några månader till innan bi-tanken kommit tillbaks.

Men, nu har jag anmält mig till kurs. Den 29 januari börjar kursen. Min make ska med på första kurstillfället, men inte de övriga och min bi-mentor ska också gå med på kursen. Jag ska gå i Lund och träffarna är ute på Linero.

Jag har även beställt några böcker från Adlibris om biodling. Det är med spänd förväntan jag ser fram emot att slita upp lådan med böckerna och börja läsa.

Om det blir någon biodling eller inte det får framtiden utvisa. Det känns lite spännande. Vi äter mycket honung, men det är ju så mycket mer med bi.

Det ska bli spännande. Du får gärna följa min biresa här på denna blogg.

Tills nästa inlägg…. be good!